Minęły dwa lata od wizyty Magdy Gessler w Słupi pod Sycowem. Rewolucji doczekała się tamtejsza Karczma Żółtodzioby, wcześniej Hacjenda, znana także wielu mieszkańcom powiatu oleśnickiego.
Przed przyjazdem Magdy Gessler, Mirek, właściciel restauracji próbował wszelkich sposobów, aby uratować Hacjendę. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej.
Jak dziś funkcjonuje w Słupi Karczma Żółtodzioby po rewolucji Magdy Gessler? Wczoraj odwiedzili ją twórcy bloga Kuchenne Rewolucje naszymi oczami, którzy pojawiają się we wszystkich lokalach gastronomicznych zrewolucjonizowanych przez znaną restauratorkę. – Do Karczmy Żółtodzioby wróciliśmy po trzech latach – jest pysznie – napisali, zachwalając kuchnię.