Sieją ferment, czyli warsztaty na Bazarku u Niny
Warsztaty, już 29 września, organizuje Izabela Rasała z Bazarku u Niny.
Na warsztatach, jak mówi organizatorka, dowiemy się, jakie korzyści dla organizmu przynosi jedzenie kiszonych, poznamy tajniki staropolskiej kuchni, własnoręcznie przygotujemy swoje kiszone zestawy, wymienimy się kulinarnymi doświadczeniami. – Oprócz tego pokażemy Ci, jak przygotowujemy warzywa, jak je łączymy, co dodajemy, jak przechowujemy i odpowiemy na nurtujące pytania – zapowiada Izabela Rasała.
Tym razem organizatorów czeka kiszenie warzyw i owoców sezonowych tradycyjną zalewą solankową, buraka zalewą maślankową, orzechów i pestek w zalewie ukiszonej, różnych zielonych liści i mąki bezglutenowej na barszcz biały. Na miejscu będzie można skosztować pokiszonych warzyw i owoców oraz dań wcześniej przygotowanych.
Koszt udziału – 130 zł za osobę. Szczegółowe informacje pod numerem telefonu 518-37-36-34.