REKLAMA

Pyszna kuchnia i piękne wnętrza. Ruszyła nowa sala bankietowa z hotelem i ogrodem [ZDJĘCIA]

Materiał promocyjny | Materiał promocyjny
Pyszna kuchnia i piękne wnętrza. Ruszyła nowa sala bankietowa z hotelem i ogrodem [ZDJĘCIA]
REKLAMA

Kuchnia neapolitańska prowadzona z sercem – tak o swoich lokalach mówią Francesco i Aneta Siervo. Do sieci ich restauracji dołączył także Międzybórz. W eleganckich wnętrzach nie tylko dobrze zjemy, ale też zorganizujemy wesele, przyjęcie rodzinne lub szkolenie czy konferencję. Lokal posiada także miejsca hotelowe.

Państwo Siervo poznali się w Niemczech. Francesco prowadził tam swoją lodziarnię, Aneta przyjechała w odwiedziny do rodziny. Kiedy wrócili do Sycowa, skąd pochodzi pani Aneta, szybko zapadła decyzja o otwarciu własnej restauracji z włoskim jedzeniem. Niewielki, ale niezwykle przytulny lokal przy ul. Nowowiejskiej, cieszy się niesłabnącym powodzeniem wśród klientów z całej okolicy. – I od tego lokalu wszystko się zaczęło – opowiada małżeństwo. – Wiedząc, jak dużym uznaniem cieszy się nasza kuchnia, otworzyliśmy kolejne lokale. Przez pięć lat prowadziliśmy też kuchnię w Campusie Domasławice, a dziś działamy pełną parą w Gdańsku, Międzyborzu i Kępnie.

Sala weselna, restauracja, hotel

Made in Napoli w Międzyborzu to dawna restauracja Kasztelańska przy ul. Wrocławskiej 38. W odświeżonych wnętrzach znajduje się restauracja z daniami włoskimi i kuchnią polską, czynna od czwartku do niedzieli. Jest również piękna sala bankietowa na około 100 osób, w której można urządzić przyjęcie weselne, urodziny, jubileusz, konferencję czy szkolenie. Na piętrze znajdują się 22 w pełni wyposażone i eleganckie pokoje hotelowe. Dla gości dostępny jest bar z lobby oraz ogród.

– W restauracji, w tygodniu, serwujemy kuchnię włoską, ale na imprezy okolicznościowe przygotowujemy dania polskie lub – jeśli klienci mają takie życzenie – kuchnię mieszaną – mówi Aneta Siervo, podkreślając konkurencyjne ceny i brak dodatkowych opłat przy urządzaniu imprezy okolicznościowej.

Polacy pokochali włoską kuchnię

Czy Polacy pokochali włoską kuchnię? – Teraz już tak i na pewno się jej nauczyli – uśmiecha się właściciel, który jest też prezydentem stowarzyszenia Pizzy Neapolitańskiej w Polsce. – Wiedzą, że ciasto na pizzę powinno być cienkie, że zamiast ketchupu stosujemy sos pomidorowy. Długo walczyłem też z sosem czosnkowym, przekonując klientów, że nie podaje się go z pizzą neapolitańską – dodaje. – Stanęło na tym, że w naszych lokalach podajemy ją tylko do jednej pizzy. Chcemy nauczyć klientów, czy jest prawdziwa neapolitańska pizza, ale też czym jest kuchnia neapolitańska w ogóle, bo serwujemy je wiele. – Myślę, że makaron z ziemniakami podajemy jako jedyni w Polsce – wtrąca Aneta Siervo.

Francesco Sierva podkreśla, że składniki do dań sprowadza z Włoch. – Jeżdżę na zakupy co najmniej dwa razy w miesiącu. Wiadomo, że wymaga to dużego zaangażowania i pracy, ale smak np. włoskich pomidorów jest niepowtarzalny i klienci te nasze starania doceniają. Zwłaszcza ci, którzy podróżują i znają kuchnię neapolitańską czy włoską – mówi.

Made in Napoli Siervo Międzybórz:

Udostępnij:
REKLAMA
REKLAMA