Sery z Koziołkowa wśród Najlepszych Smaków Dolnego Śląska
Odbyła się kolejna edycja konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska. Nagrodzono między innymi sery produkowane w Koziołkowie w Holendrach.
Finał konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska odbył się w miniony piątek. Jury konkursu miało okazję spróbować specjałów od aż 107 lokalnych wystawców. Po długich obradach wyłonili te, które wyróżniły się pod względem smakowym, wizualnym i zapachowym. I to one mogą się teraz cieszyć tytułem Najlepszego Smaku Dolnego Śląska w jednej z 9 kategorii: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, owoce i warzywa, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, napoje (w tym alkohole) oraz inne.
Zwycięzcy zostali ogłoszeni 1 czerwca, na wrocławskim Rynku. W kategorii produkty mleczne nagrodzono Koziołkowo Gospodarstwo Rolne Piotra Hupało z Holendrów za ser Fettina z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim.
O Koziołkowie pisaliśmy na naszym portalu TUTAJ
