Produkty z międzyborskiej mleczarni na wydarzeniu „Od pola na wrocławski stół”
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Międzyborzu prezentowała swoje produkty podczas wrocławskich spotkań z restauratorami.
– Spieszymy z informacją, że mieliśmy przyjemność wziąć udział w II edycji spotkania „Od pola na wrocławski stół”, które odbyło się w Hotelu Novotel Wrocław Centrum, gdzie mieliśmy możliwość przedstawienia produktów wrocławskim restauratorom – poinformowała międzyborska mleczarnia.
Na tegorocznej edycji wydarzenia „Od pola na wrocławski stół” spotkało się 26 producentów m.in. serów, wędlin, kiszonek, przetworów z owoców i warzyw, miodów i napojów alkoholowych. – Miasto Wrocław ułatwia regionalnym wytwórcom nawiązanie bezpośredniej i stałej współpracy z wrocławskimi restauratorami oraz przedsiębiorcami. Ma to na celu skrócenie łańcuchów dostaw. Dzięki temu klienci wrocławskich restauracji będą mogli skosztować dań ekologicznych, zdrowych i przyrządzonych na bazie produktów lokalnych – powiedziała Małgorzata Rusyniak z Biura Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia.