Bazarek u Niny zaprasza na kolejne warsztaty pod hasłem "Ty buraku! Posiej ferment".
– Spotkanie zostanie poświęcone burakowi i jego dobroczynnej działalności na nasze zdrowie. Zaczniemy tradycyjnie od degustacji i doznań kubków smakowych. Potem dowiemy się, skąd brać składniki, jak je przygotować, o czym pamiętać, i przystąpimy do działania – mówi Izabela Rasała.
A w programie warsztatów jest: tradycyjne kiszenie buraka w solance metodą beztlenową; kiszenie warzyw i owoców z dodatkiem buraka w solance; kiszenie zakwasu na barszcz czerwony, chłodnik buraczany na maślance z dodatkami. – A na koniec coś pysznego- przyrządzimy sałatkę z kiszonym burakiem w roli głównej – zapowiada pani Izabela. – Na spotkanie przynosimy dobre humory i moc energii pozytywnej, resztę materiałów my zapewniamy. Zabierz ze sobą koszyk/torbę na zabranie własnoręcznie poczynionych szklanych domków!
Organizatorka gwarantuje dzielenie się swoją wiedzą praktyczną (prawie 40 lat), warzywa ze sprawdzonych źródeł; pogotowie powarsztatowe, dobrą zabawę, doborowe towarzystwo i masę podpowiedzi, porad.
Warsztaty odbędą się 12 maja. Szczegółowe informacje tutaj